Facebook Google Plus


Bredent Medical Romania

Distribuitor de produse medicale pentru implantologie

Infintarea Bredent-Medical ROMANIA reprezinta o apreciere a firmei germane Bredent Medical GmbH & Co.KG fata de utilizatorii romani ai produselor sale, care merita o atentie sporita dar si servicii de reprezentare si asistenta de o inalta calitate. "Asezam in centrul preocuparilor noastre PACIENTUL, fiind constienti ca in parteneriat cu medicul implantolog, cu medicul protetician, cu tehnicianul dentar si avand la dispozitie produse de calitate care se imbina simbiotic in cadrul conceptelor de tratament, vom contribui la cresterea calitatii vietii acestuia.”


Artis Bio Tech

Art In Stomatology – Bio Technology.

Distribuitor de sisteme de implanturi, biomateriale și instrumentar stomatologic; partener de incredere al specialistilor din domeniul stomatologiei inca din anul 2006. Misiunea Artis Bio Tech: "Sa ramanem liderul de piata in implantologia dentara, oferind solutii inovative personalizate si sa fim recunoscuti de profesionistii in domeniu drept partener cu servicii de top."


Dental View

Centrul de Imagistica Dentara

Dental View este prima retea de centre de imagistica dentara digitala din Romania, avand servicii si echipamente ce raspund celor mai inalte standarde. Pe langa aparatura ultramoderna de care dispun, la clinicile DentalView lucreaza o echipa de profesionisti orientata spre confortul pacientilor si satisfactia medicilor si clinicilor partenere.


Ultradent Romania

Distribuitor de produse si echipamente stomatologice

Ultradent este reprezentantul unic in Romania al Ultradent Products Inc din Statele Unite. Avand o experienta de 14 ani in Romania, Ultradent a dezvoltat un parteneriat cu cei mai puternici distribuitori de produse si echipamente medicale, un solid canal de distributie a produselor, concentrandu-se in satisfacerea cererii consumatorilor cu unele dintre cele mai performante produse stomatologice din lume. Avand o experienta de 30 de ani, Ultradent Products comunica activ in peste 98 de tari, ducand mesajul misiunii sale “Imbunatateste global igena orala” si sustinand activ comunitatea medicilor stomatologi dar şi a pacientilor, cu inovatii si descoperiri stiintifice. Ultradent isi intensifica in fiecare an munca de cercetare, imbogatind portofoliul de patente si marci inregistrate cu noi produse folosite si apreciate de stomatologi din lumea intreaga. Printre cele mai cunoscute produse se numara Sistemul Profesional de Albire Opalescence, compozitul Amelogen, bondingul PQ1, gelul hemostatic ViscoStat sau firele de retractie UltraPak.


Diviodent

Centru de imagistica dentara

Diviodent propune utilizarea noii tehnologii de radiografiere dentara digitala, superioara fata de cea clasica din punct de vedere medical (radiatii scazute semnificativ), ecologic (solutii de dezvoltare ce au un impact limitat asupra mediului) si economic (timp de executie scazut, acuratete si complexitatea imaginilor, cat si micsorare a timpului de analiza).


Team Dental


Martin White – "profesorul englez de bucatarie"

 Martin White a fost primul dintre marii chef-i expati sositi la Bucuresti, deschizand un nou capitol in ospitalitate. Ca Executive Chef al Athenee Palace Hilton, pozitie pe care a ocupat-o chiar de la deschiderea hotelului in 1997, chef-ul englez s-a adaptat perfect in Romania, construindu-si o reputatie recunoscuta si intemeindu-si o familie. La 14 ani dupa ce a venit in Romania pentru prima data, Martin se simte acasa, iar planurile lui nu sunt deloc modeste.

Pentru mai bine de 10 ani, numele lui Martin White a fost legat indisolubil de Athenee Palace Hilton. In ultimul an, dupa ce a incheiat colaborarea cu Hilton, Martin a lucrat la Sibiu, ca Executive Chef al "Palace Dumbrava Resort & Spa". Acest hotel s-a transformat sub atenta sa indrumare si a devenit un an mai tarziu Hilton Sibiu.

Martin White nu a insemnat insa doar Hilton Romania . CV-ul sau absolut impresionant include nume recunoscute in industria culinara international precum: hoteluri Hilton din Marea Britanie, Harrods', Berkeley, Four Seasons si multe altele adaugate in palmares in cei peste 30 de ani de cariera.

Pe parcursul celor 14 ani petrecuti in Romania, Martin White a avut placerea si onoarea sa gateasca personal pentru nume politice si mondene importante atat prin colaborarea cu Hilton cat si separat: membri ai caselor regale care au vizitat Romania ( Printul Charles, Casele Regale ale Norvegiei, Suediei, Danemarcei si Olandei) , presedinti de stat si de guvern din tari participante la Summitul din 2006 si 2008 incluzand nume sonore ca George Bush si Vladimir Putin, dar si personalitati ale lumii mondene (membrii formatiei Rolling Stones) , toti in egala masura s-au bucurat de deliciile culinare ale bucatarului englez.


Pate de Ficat de Pui

Reteta pentru 6 portii

Ingrediente

  • 500 gr ficat de pui, tocat
  • 300 gr unt
  • 75 ml vin de Madeira
  • 2 linguri de frunze proaspete de tarhon, tocate
  • Sare si piper macinat proaspat
  • 1 frunza de dafin
  • 2 crengute de cimbru proaspat
  • 2 buc arpagic
  • 75 ml unt topit (din care s-a extras apa)
  • 1 lingura ulei de masline
  • Paine alba de casa, feliata

Metoda de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 gr C

Se aseaza ficatul de pui pe un sigur strat intr-o tava mare de friptura. Se adauga 50 gr unt. Apoi se toarna vinul de Madeira si se presara frunzele de tarhon. Se da la cuptor pentru 4-5 minute, sau pana cand ficatul devine copt la exterior dar roz in interior.

Se amesteca ficatul de pui cu restul de 250 gr unt intr-un blender , pana cand compozitia devine un piure fin.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust; apoi se aseaza compozitia cu lingura intr-o forma de paine /cozonac de 23x15 cm, captusita cu folie de plastic. Se niveleaza cu o paleta partea de sus a pateului.

Se aseaza deasupra foaia de dafin, crengutele de cimbru si arpagicul, apoi se toarna peste untiu topit. Se bat usor laturile vasului astfel incat suprafata pateului este uniform acoperita de unt si nu raman bule de aer. Se raceste la frigider pentru cel putin doua ore.

Se scoate pateul din frigider cu cel putin 20 minute inainte de servire. Se serveste cu paine alba de casa.

 


Pate de Somon Afumat

Reteta pentru 4 portii

Ingrediente

  • 100 gr crema de branza (Philadelphia)
  • 100 gr crème fraiche (smatana foarte cremoasa)
  • 200 gr somon afumat
  • Coaja de la o lamaie, razuita fin
  • Suc de la ½ lamaie
  • 1 lingura crema de hrean
  • 2 linguri marar proaspat tocat
  • Capere , ca garnitura pentru servit

Metoda de preparare

Pentru inceput se pun toate ingredientele, mai putin caperele, intr-un blender. Se marunteste si amesteca pana capata consistenta si textura unui pate, nu a unui piure.

Gustati pentru a condimenta dupa gust si pentru a dauga sare in functie de gustul somonului. Este, de asemeni posibil, sa fie necesar sa se mai adauge si suc de lamaie.

Se serveste pe paine feliata, de preferat paine bruna, cu ganitura de capere.

  


Supa de Linte Rosie cu Jambon

Reteta pentru 6 portii

Ingrediente

  • 400-600 gr linte rosie doar clatita (nu este voie sa se inmoaie)
  • 1 jambon
  • 2 morcovi, tocati
  • 2-3 tije proaspete de telina, tocate
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi proaspat, tocati
  • 3-4 lingurite de unt
  • un varf de cutit de nucsoara
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingurita pudra de curry

Metoda de preparare

Se pune jambonul intr-o oala mare, si apoi se pune apa pana se acopera jambonul. Pentru a se reduce salinitatea jambonului, se fierbe pentru 10 minute. Apoi se arunca apa din oala si se adauga apa prospata. Se firbe apoi sunca pentru inca 2 ore sau pana se desprinde carnea de pe os.

Cand jambonul este paroape fiert, se topeste untul intr-o tigaie mare si apoi, la foc mic, acoperite, se prajesc morcovul, telina si ceapa pentru 15-20 min sau pana cand legumele sant moi, amestecand ocazional . Se adauga apoi usturoiul si se tin pe fac pentru inca 2 minute.

Se scoate sunca din oala, si separat, se toarna intr-un castron supa ramasa (strecurata). Se pun toate legumele, inclusiv lintea in oala in care a fost fiert jambonul, si se adauga toate ingredientele ramase.

Se gusta supa in care a fiert sunca. Daca supa nu este foarte sarata, se toarna inpoi in oala cu legume astfel incat doar sa se acopere legumele. Daca supa este prea sarata, se foloseste mai putin din ea si se completeaza cu apa proaspata.

Se fierb legumele pentru 30-40 minute, pana cand lintea este fiarta (moale), amestecandu-se ocazional. Se scoate apoi frunza de dafin din supa si se foloseste blenderul pentru a se amesteca continutul, pastrand totusi textura. Apoi se rupe / taie bucati jambonul si se amesteca in supa.

Se adauga condimente dupa gust si se serveste.


Curry de Curcan

Reteta pentru 4 portii

Ingrediente

  • 1 ceapa tocata
  • 4 ardei iuti, fara seminte si tocati
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1 lingura zahar tos
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 "buton" radacina de ginger, decojit si tocat
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui, pentru prajit
  • 500gr piept de curcan, feliat
  • 3 crengute cimbru, numai frunzele
  • 400ml lapte de nuca de cocos
  • 150ml stoc (supa) de pui sau de curcan
  • 2 cartofi cerosi mari, decojiti si taiati cubulete
  • 250gr spanac proaspat tocat
  • 1 legatura coriandru proaspat, tocat
  • 50gr migdale intregi, decojite

Metoda de preparare

Se pune ceapa tocata, ardeii iuti, semintele de coriandru, zaharul si un catel de usturoi in blender, impreuna cu ghimbirul. Se amesteca totul pana devine pasta.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se pun feliile de curcan la rumenit (in transe daca este necesar) impreuna cu restul de usturoi si cu frunzele de cimbru. Dupa ce s-a rumenit, se scoate curcanul din tigaie si se arunca numai usturoiul. In aceeasi tigaie, se incalzeste pasta (rezultata din blender), pentru cateva minute, si apoi se adauga din nou feliile de curcan, laptele de nuca de cocos, supa si cartofii.

Se gateste la foc mic pentru 20 minute pana cand curcanul este gata si sosul s-a ingrosat.

In final, se adauga spanacul, coriandrul proaspat si migdalele si se amesteca in continuare la foc mic pana se incalzeste totul. Apoi se ia de pe foc si se serveste.

Se serveste cu orez alb fiert.

 

Ce alimente sunt bune pentru dinti?

Stiai ca a manca alimente potrivite poate face la fel de bine dintilor tai ca si periajul regulat si folosirea atei dentare? Ai realizat oare ca anumite alimente si bauturi, nu numai ca iti pastreaza dintii “in forma”, dar ii si “hranesc”?
“Top 10” alimente benefice dintilor tai:
1. Ceaiul verde are o reputatie bine meritata pentru furnizarea multor beneficii. Pentru dinti, ceaiul verde ofera compuse antioxidante natural care previn acumularea placii bacteriene (tartru dentar), reducand astfel riscul de carie si respiratie urat mirositoare.
2. Produsele lactate, cum ar fi laptele si iaurtul au aciditate si continut de zahar reduse, si sant alegeri potrivite, fie pentru a-ti potoli setea sau pe post de un snack sanatos. Aceasta este o veste buna atat impotriva eroziunii dintilor cat si aparitia cariilor. Laptele este bogat in calciu si consumandu-l in timpul zilei iti fortifici dintii si oasele.
3. Branza face parte tot din categoria produselor lactate, cu beneficii dentare semnificative. Fiind bogata in fosfat de calciu, branza promoveaza dintii sanatosi. De asemenea, balanseaza PH din gura, produce mai multa saliva, imbunatateste smaltul dintilor si ucide bacteriile care cauzeaza cariile dentare si afectiunile gingivale.
4. Fructele sant foarte bune pentru dinti, in special mancate intregi, crude. Micsoreaza substantial riscul aparitiei placii bacteriene si maseaza gingiile. Alege fructele bogate in vitamina C, care mentin celulele corpului impreuna. Daca ai carente de vitamina C, gingiile pot devein sensibile si mai expuse aparitiei bolilor gingivale.
5. Legumele sunt o lat idée buna daca incerci sa construiesti o fundatie buna pentru dintii tai. Broccoli, morcovi, cartofii dulci si dovlecii sant bogati in Vitamina A din care se formeaza smaltul dentar. Daca le manaci crude vei obtine mai multa Vitamina A, si in acelasi timp iti vor curata dintii si vor masa gingiile.
6. Ceapa este bogata in compusi ai sulfului cu puternice caracetristici anti-bacteriene, care ucid bacteriile ce dauneaza dintilor si gingiilor. Daca poti suporta mirosul, pentru cele mai bune rezultate, manaca ceapa cruda.
7. Telina este un alt mare prieten al medicilor dentisti. Manac-o cruda, si nu numai ca iti maseaza gingiile, dar iti curate si dintii. De asemeni, induce si productia unei mai mari cantitati de saliva care neutralizeaza bacteriile care cauzeaza cariile dentare.
8. Susanul, cel mai bine combinat cu paine, dizolva placa bacteriana si ajuta la construirea smaltului dintilor. Gustoasele seminte, de asemeni sunt bogate in calciu, si mentin dintii sanatosi.
9. Proteinele, cum ar fi cele rezultate din carnea de vita, pui si curcan, ouale, sunt bogate in fosfor. Calciul se combina cu fosforul si vitamina D pentru a produce dintii si oasele. Asigura-te ca obtii suficiente proteine pentru a-ti mentine dintii sanatosi si pentru a reduce riscul aparitei cariilor.
10. Apa nu este numai darul vietii. Cand iti clatesti gura cu apa, se vor indeparta particulele de mancare ramase, care pot duce la crearea placii bacteriene si la patarea dintilor. Gura se va curata astfel incat saliva iti va “hrani” dintii si hidrata gingiile.


Maria Iosub – "Vitraliu Pastelat"

Nascuta in 5 aprilie 1960 la Solont - Bacau - Romania
1979 – Absolventa a Liceului de Arta “Octav Bancila” - Iasi
1996 - Goethe Institut - Frankfurt / M

Expozitii personale:

  • 1993 - Frankfurt /MA
  • 1998 - Istanbul / Viltas Villabar
  • 2000 - Centrul Cultural “Friedrich Schiller”, Bucuresti
  • 2002, 2003 - Clubul Francez, Bucuresti
  • 2002, 2005 - Galeria de Arta “Val House”, Bucuresti
  • 2003 - APM , Bucuresti
  • 2003 - Istanbul
  • 2003 - St. James Centre of Creativity, Valletta - Malta
  • 2004 - Biblioteca Americana, Bucuresti
  • 2006, 2008 - Galeria de Arta “Casa Vernescu”, Bucuresti
  • 2007, 2009, 2010, 2011, 2012 - Galeria “Arcade”, Bucuresti
  • 2010, 2011, 2012 - Galeria “Pescariu Sports@Spa”
  • 2012 - Kunstverein Mistelbach Österreich
  • 2012 - Clinica Oftalmestet - Bucuresti

Expozitii de grup:

  • 1978, 1979 - Iasi
  • 1999 - “Revolutia”- Palatul CEC - Bucuresti
  • 2001 - “Universul Eminescu” - Bucuresti
  • 2002 - “Reverberatii eminesciene” - Bucuresti
  • 2002 - “Bienala de acuarela” - Centrul MilitarNational Bucuresti
  • 2003 - “Visuri in bucati” - expozitie de grup; artisti din America si Europa, Muzeul Literaturii Romane - Bucuresti
  • 2009 - ”Galben de Inoasa” Intalniri dupa Brancusi – Tirgul Jiu, Romania

Colectii particulare:

Romania, Germania, Franta, Italia, Austria,
Irlanda, Turcia, Israel, USA, Noua Zeelanda,Malta

Publicatii:

Observatorul Cultural, Romania Libera, The Times
Radio Actualitati, Talk show TV

 

"Vitraliu Pastelat"
Criticul de arta Vladimir Bulat despre Maria Iosub

“Cromatica e cea care copleseste cel mai mult in lucrarile Mariei Iosub, caci este un inventar ca sa spun asa, “neartistic”; in pictura ei nu se cauta armonizari, automatisme scolaresti, aserviri spirituale pe placul inchipuitului cumparator, cu pretentii spiritualiste... In aceste imagini totul e pe bune!

Motivul devine pictura pura, impuls coloristic extrovertit, viu, dinamic, intens, zidit zglobiu, dar temeinic. Nu pot oculta insa prezenta unui mestesug activ, matur, dar nu de manual, ci cu adevarat creativ. Artista nu mizeaza pe socuri vizuale, magnetisme oculare, zorzoane si limbaje oculte.

Lucrarile ei au menire terapeutic-cognitiva.

Exact pe acestea te indeamna sa le faci dupa ce ii vezi lucrarile: sa calatoresti, sa te odihnesti, sa mananci, sa te bine-dispui, sa iubesti, sa meditezi...

Intuiesc ca aceste componente, arta in general nu le mai indeplineste de multa vreme!

Arta a devenit marfa, strategie de marketing, ori, tocmai contra acestei dimensiuni se poziţioneaza intreaga creatie a Mariei Iosub”.

www.mariaiosub.ro

 
Maria Iosub – "Vitraliu Pastelat"
 
Maria Iosub – "Vitraliu Pastelat"
 
Maria Iosub – "Vitraliu Pastelat"


Rodica Benintendi - "Povestile Culorilor"

"... Daca ceva anume poate vorbi mai bine despre mine, Rodica Benintendi, acel ceva este reprezentat de lucrarile mele.

Ma adresez oamenilor care stiu sau vor sa afle ca arta este datatoare de satisfactii, iar aceasta vibratie am primit-o ca si un dar, inca de cand eram copil, de la talentatii mei profesori – Deac, Matasareanu, Ghemes, Bulacu si multi altii – in scolile de arta pe care le-am urmat.

Adevarati maestri ai frumosului, m-am considerat o privilegiata a sortii cand acestia mi-au vorbit cu inima celor indragostiti de frumos, si pasionati de procesul prin care un individ aparent ca oricare altul, transforma un material brut in ceva unic si emationant.

Pentru a ma desavarsi, am continuat transformarea mea: de la etapa aspiranta la care ma aflam la sfarsitul anilor '90, alaturi de mari profesori si artisti ai vremurilor din Firenze (Italia).

Metamorfoza personalitatii mele a fost insa determinate de Focardi G, un artist care m-a ajutat sa-mi descopar latura misterioasa si disponibilitatea de a nu ma opri asupra unui singur mod de a ma exprima. Drept pentru care, lucrarile murale, lucrarile pe panza de mari dimensiuni realizate cu diferite tehnici, pictura textila pe diferite feluri de suporti (haine de ocazie, incaltaminte, dar nu in ultimul rand picture manuala pe draperii si perdele).

Mi-au dat speranta ca am reusit sa realizez lucrari unice cu personalitate.

Sunt departe de desavarsire, dar toate acestea m-au ajutat sa ma simt mai profunda, mai bogata sufleteste si mai buna ca om. Iar reteta este simpla ... imbinarea talentului, ambitiei si exercitului, concentrarea si dorinta de a atinge o noua dimensiune.

Fiecare lucrare este o poveste si cred ca au o importanta componenta emotional. Povestile sunt realizate cu implicare, cu fantezie, cu amprenta personala pe indelete.

Am indraznit sa visez! ... si cu umilinta recunosc ca ... inca nu am spus totul!

Va las pe voi sa descoperiti impreuna inceputul, garantandu-va mirajul unei povesti unde impreuna sa putem rosti: A fost odata .... "